+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

İnterstisyel Sistit İçin Ozon Tedavisi (Mesane İçine Ozon Uygulaması)

İnterstisyel Sistit Tedavisinde Ozon Tedavisinin Avantajları

Ürolojik hastalıklar arasında en sık görülen sistitin bir türü olan interstisyel sistit, ozon tedavisi kullanılarak tedavi edilebilmektedir. Ozon tedavisi, bir hastalığı tedavi etmek veya enfeksiyonları iyileştirmek için vücuda ozon gazı verilmesi sürecini ifade eder. Ozon, üç oksijen atomundan oluşan bir gazdır. Ozon normalde vücudumuzda bağışıklık hücrelerimiz tarafından da üretilmektedir. Ozon verildiği dokuda ikincil mesajcı moleküllerin oluşmasını sağlar, asıl etkiyi gösteren bu moleküllerdir. Bağışıklık sistemini uyararak tıbbi durumları tedavi etmek için kullanılabilir. Bu hastalıklardan biri de interstisyel sistittir. İnterstisyel sistit tedavisinde ozon kullanımı ve detayları yazımızda.

[widget-144]

İnterstisyel sistit nedir?

İnterstisyel sistit varlığında mesanenin lokal metabolizması bozulur. İdrar içeriği mesane mukozasındaki hasar nedeniyle alt tabaları etkileyerek, mesane sinirlerinde aşırı uyarı ve ağrı hissini ortaya çıkarır. Bu duruma metabolik, nörojenik ve musküler pek çok patolojik durum eşlik eder. Kronik olan bu patolojide kompleks bir durum hakim olur. Uzun vadede mesane kapasitesinin küçülmesi de görülebilir.

İnterstisyel Sistit Tedavisinde Ozon Kullanımı

Kompleks bir patolojinin hakim olduğu interstisyel sistitin tedavisinde neden ozon tedavisi kullanılıyor diye sorulabilir? Öncelikle ozonun etkisinin iyi anlaşılması gerekir. Ozon dokuda oksijenlenmeyi artırır, dezenfektan etki yapar, sinirlerde metabolizmayı düzenleyerek ağrı hissini yok eder, mesanenin metabolizmasını düzenleyerek kasılma ve gecşemes fonksiyonlarını normale getirir. Hastalarımızın interstisyel sistit tedavisinde ozon tedavisi hakkındaki ilk yorumları "mesanemin varlığını hissediyorum oluyor".

İnterstisyel sistit için ozon tedavisi direk mesane içine verilir.

İnterstisyel sistit tedavisi için ozon direk mesane içine içine verilir. Bilinen tedavilere yanıt vermeyen interstisyel sistit olgularında, mesane içine ozon tedavisi ile hastada hızlı bir düzelme ve iyilik hali başlar. Hastaya verilecek ozon tedavi dozu, seansı ve sayısı kişiye göre düzenlenir.

  • Doğrudan dokuya: Yani direkt olarak mesaneye verilecek ozon mesane yüzeyine yeterli dozda etkiler. Ayrıca bekleme sürecinde böbrekten gelen idrar da ozonlanacağı için mesane yüzeyinde ekstra etki ortaya çıkar.
  • İntravenöz (majör otohemoterapi): Alınan 100-150 ml kanın ozonlandıktan sonra tekrar damardan geri vücuda verilmesi olan bu yöntemde, ozonun oluşturduğu etkinin mesane yüzeyinde yeterli faydalı etki oluşturması beklenemez. Bu nedenle interstisyel sistit tedavisinde damardan uygulanan ozon tedavisini önermiyorum.

İnterstisyel sistit tedavisinde ozon kullanımı, her basamak tedavide kullanılabilir. Yani hastalığın başlangıcında ve bilinen tedavilere cevap vermeyen durumlarda rahatlıkla kullanılabilir. Hiçbir yan etkisi yoktur.

[widget-145]

Ozon Tedavisinin Avantajları – Sistite Karşı En Etkili Yöntem!

Ozon tedavisi; bağışıklık sistemini güçlendirir, bakterileri ve virüsleri öldürür, hücrelerdeki oksijen seviyesini arttırır, vücudun antioksidan savunmasını harekete geçirir, dokunun oksijenlenmesini artırır, doku yenilenmesini sağlar, sinir hücrelerindeki bozulmuş metabolizmayı düzelttiği için ağrı kesici özelliği vardır. İnterstisyel sistit tedavisinde ozon çok faydalıdır.

[widget-165]

Tüm tedavi yöntemlerini denediniz ve sonuç alamadınız mı? O zaman ozon tedavisinin tam sırası!

İnterstisyel sistit tedavisi için mesane içine ozon uygulanmasını genellikle uzun süredir hiçbir tedaviden olumlu sonuç alamamış kişilerde sıklıkla uyguluyoruz. Başarı oranı genel olarak %80-90 arasındadır.

İnterstisyel sistit tedavisinde ozon kullanımı ile alakalı daha detaylı bilgi için üroloji uzmanı Prof. Dr. Sinan Ekici kliniğimize başvurabilirsiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05