+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

PET Tomografi Nasıl Yapılır?

PET Tomografi Riskleri Nelerdir?

PET tomografi nasıl yapılır sorusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. ancak bu soruya değinmeden önce PET tomografi taraması ile alakalı birkaç detaylı bilgi vermek istiyoruz. PET tomografi, pozitron emisyon tomografi olarak da bilinmektedir. PET tomografi kısaca vücuttaki hastalıkları kontrol etmeyi sağlayan bir görüntüleme testidir.

PET tomografi taraması sırasında radyoaktif izleyiciler içeren özel bir boya kullanılır. Bu izleyiciler damar içine enjekte edilerek, organların ve dokuların izleyiciyi emmesi beklenir. PET tomografi izleyiciler sayesinde organların ve dokuların ne kadar iyi çalıştığını gözlemlemek için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. PET tomografi kan akışını, oksijen kullanımını, glikoz metabolizmasını ve daha fazlasını ölçebilir.

PET Tomografi Öncesi Hazırlık

PET tomografi hazırlık süreci oldukça önemlidir ve mutlaka talimatlar takip edilmelidir. PET tomografi işleminden sekiz saat öncesine kadar hiçbir şey yenmemesi gereklidir, ancak hasta su içebilir.

Hasta hamileyse veya hamile olma ihtimali varsa PET tomografi öncesinde bu bilgiyi doktoruna vermelidir. Test bebekler için güvenli değildir ve hamileler için önerilmez.  Hastanın tıbbi durumu hakkında da doktoruna bilgi vermesi gerekmektedir. Diyabet söz konusu ise test hazırlığı için özel talimatlar gerekecektir, çünkü aç kalmak kan şekeri seviyelerini etkileyebilir.

PET Tomografi Taraması Nasıl Yapılır?

PET tomografi nasıl çekilir sorusunun cevabını bu başlık altında detaylıca vereceğiz. PET tomografi öncesinde, hastaya enjeksiyon, soluma veya ilaç olarak radyoaktif izleyiciler verilecektir. Vücudun izleyicileri emmesi için zamana ihtiyacı vardır, bu yüzden tarama başlamadan önce yaklaşık bir saat beklenmelidir. Ardından, PET tomografi için PET makinesine bağlı dar bir masanın üzerine hastanın uzanması istenecek ve tarama başlatılacaktır. Hastadan bazen nefesini kısa süreli olarak tutması istenebilir. PET tomografi sırasında bazı vızıltı sesleri duyulması normaldir. Bu testin gerçekleştiğinin bir göstergesidir.

PET tomografi tamamlandıktan sonra hasta dışarı alınacak ve sonuçlar beklenecektir. Testten sonra hastaya başka talimatlar verilmediği sürece hastaneden çıkması mümkündür. Hastanın izleyicileri dışarı atmak için bol sıvı tüketmesi önemlidir. Genel olarak, tüm izleyiciler vücudu iki gün sonra terk etmektedir.

PET Tomografi Riskli Mi?

PET tomografi riskli mi sorusu bu testle alakalı araştırma yapan herkesin kafasını kurcalanmaktadır. PET tomografi riskleri arasında radyasyona maruz kalma durumu vardır. Pet tomografi taraması radyoaktif madde içerdiği için, herkes için uygun değildir.

Pet tomografi hamile kadınlar için uygun değildir. çünkü radyoaktif materyal fetüsü veya bebeği etkileyebilir. Çok ender olarak pet tomografi izleyicisi alerjik reaksiyona neden olabilir. Hastanın genel sağlık durumuna, uygulanan tedaviye ve kullandığı ilaçlara göre PET tomografi riskleri belirlenir ve önlemleri alınır.

PET tomografi hastalıkların teşhis edilmesi için kullanılan bir testtir. Yaygın bir kullanım alanı vardır ve dokular ile organları incelemek için tercih edilmektedir. PET tomografi ürolojik hastalıkların teşhisi için de kullanılır. Genellikle prostat kanserinin teşhisi veya kanser sonrası gözetim için tercih edilmektedir. PET tomografi nasıl yapılır, PET tomografi hazırlık süreci ya da PET tomografi riskleri ile alakalı bilgi almak için kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05