+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Aşırı Aktif Mesane İçin Botoks Uygulaması

Aşırı Aktif Mesane Botoks Uygulaması

Mesanede çok şiddetli kontrolsüz kasılmalara bağlı aşırı aktif mesane şikayetleri olan, ilaç ve tibial sinir uyarı tedavilerine yanıt alınamayan hastalar için botoks tedavisi de bir diğer seçenektir. Ancak hastaların %20’sinde şiddetli idrar tutukluğu ortaya çıkabileceği göz önüne alınarak botoks tedavisinin uygulanması gerekir.

Aşırı aktif mesane botoks uygulaması, hastamızın belirli bir süre de olsa idrar kaçırma problemlerini ortadan kaldırmada etkili bir uygulama olarak tercih ettiğimiz yöntemlerdendir.

Mesaneye Botoks Nasıl Yapılır?

Aşırı aktif mesane botoks yöntemi sayesinde hemen her hastamızda başarı elde etmekteyiz. Ticari isimlerinden birisi botoks olan botulinum toksin, ürolojide son yıllarda etkin şekilde kullanıldığı için idrar kaçırma problemlerinde de hastalarımızın güvenini kazanmaktayız.

Botoks uygulaması yaparken ilk olarak toksini mesane duvarına AAM semptomlarına neden olan sinir aktivitesini azaltmak için enjekte etmekteyiz. Ani idrar hissinin önüne geçme amacıyla uyguladığımız botoks tedavisinde injeksiyonları için genellikle lokal anestezi tercih etmekteyiz. Sistoskop olarak bilinen bir çeşit endoskop kullanarak üretradan mesaneye girerek sistoskop aletini mesanenin yüksek çözünürlüklü görüntüsünü almak için kullanırız. Monitörde hasarlı kısmı daha yakından görerek küçük dozda botulinum toksinini mesane duvarının farklı yerlerine enjekte ederiz.

Aşırı aktif mesane botoks uygulaması özellikle anti muskarinik tedaviye dirençli olanlarda uygulanmaktadır. Hem nörojenik hemde idiopatik idrar kaçırma sorunlarında başarılı sonuçlar vermektedir. Toplam 100-200 ünite BTX sulandırılarak mesane adalesinde 30 ayrı bölgeye enjekte edilmektedir.

İdrar Kaçırma Sorunu İçin Botoks Uygulaması

Mesaneye botoks uygulamasının etkisi zamanla azaldığı için tekrar etmesi gereken bir işlemdir. Yaklaşık 4-9 ay sonra tedavi tekrarına ihtiyaç duyulur. Bazı hastalar botulinum enjeksiyonundan sonra idrar yapma güçlüğü yaşayabilir ve kateterler üriner enfeksiyon riskini arttırabildiği için hastalarımıza antibiyotik vermemiz söz konusu olabilir.

İdrar kaçırma sorunu için botoks uygulaması mutlaka İşlemin hastane şartlarında ve ameliyathanede yapılmalıdır. Tedavi sonrası hastaların büyük çoğunluğunda idrara çıkma ve idrar kaçırma sorunları azalır ve çoğu zaman tamamen iyileşme sağlanır.

Hastalarımızın şikayetleri 1 – 2 hafta içerisinde tamamen ortadan kalkmaktadır. Nadir şekilde botoksun başarılı olmadığı hastalarımızda cerrahi gerekli olabilir. Aşırı aktif mesane botoks uygulaması ve yöntemlerimiz hakkında bilgi almak için kliniğimize ulaşabilirsiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05