+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Erkeklerde Hormonal Bozuklukların Tedavisi Nasıl Yapılır?

Testosteron İlaçları Faydalı Mı?

Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de hormonal bozukluklar görülebilmektedir. Bu hormonal bozuklukların nedenleri arasında çeşitli hastalıklar, yeme bozuklukları, yaralanma ve kanser tedavileri gibi birçok durumdan kaynaklanabilmektedir. Ancak erkeklerde hormonal bozukluklar ile alakalı en merak edilen soru hormonal bozukluklar nasıl tedavi edilir olmaktadır.

Hormon bozukluklarına bağlı olarak ortaya çıkan hastalıkların tedavisi mümkün!

Hormonal bozuklukların tedavisi ile alakalı detaylı bilgi öncesinde bu tip sorunların ne gibi belirtileri beraberinde getirdiğini açıklamak istiyoruz. Erkeklerde hormonal bozukluklar meme dokusu gelişimi, boşalma sorunları, kısırlık ve kemik erimesi gibi birçok belirtiyle ortaya çıkmaktadır.

Hormonal bozuklukların tedavisi için ilk adım ise her zaman teşhis olmalıdır. Hormonal bozuklukların teşhisi sonrasında uygun tedavi planı hazırlanacaktır.

Hormonal Bozuklukların Teşhisi

Hormonal bozuklukların teşhisi için tek bir test yapılmamaktadır. Farklı yöntemlerde gerçekleştirilen hormonal bozukluk teşhisi ile sorunun neden kaynaklandığı da bulunabilir. Böylece çocuk sahibi olamama ya da ereksiyon bozukluğu problemlerinin altında yatan nedenler de açığa çıkarılmış olur.

Modern tanı yöntemleri ile hormon bozukluklarına hızlı teşhis!

“Ne sıklıkla hormonal bozukluk belirtileri ile karşılaşıyorsunuz?”, “Herhangi bir şey belirtileri rahatlatmaya yardımcı oluyor mu?”, “Son zamanlarda kilo kaybettiniz mi veya kilo aldınız mı?”, “Her zamankinden daha stresli misiniz?”, “Ereksiyon elde etmekte veya sürdürmede problem yaşıyor musunuz?” sorularının sorulması dışında hormonal bozukluk belirtilerine bağlı olarak üroloğunuz daha fazla tanı testi önerebilir. Erkeklerde hormonal bozuklukların teşhisi için kullanılan testler şu şekildedir;

  • Kan testi: hormonal bozuklukların teşhisi için kan testleri istenmesinin nedeni çoğu hormonun kanda tespit edilebilmesidir. Tiroid, östrojen, testosteron ve kortizol seviyelerinin kontrolü için kan testleri kullanılmaktadır.
  • Pelvik muayene: Testislerde herhangi bir yumru veya anormallik için pelvik muayene yapılması mümkündür.
  • Ultrason: hormonal bozuklukların teşhisi için kullanılan ultrason vücudun içini görüntülemek için ses dalgaları kullanmaktadır. Ultrason ile testisler, tiroid veya hipofiz bezi incelenmektedir.
  • Ek testler: Yukarıda bahsetmiş olduğumuz testler yeterli görülmezse biyopsi, MRG ve röntgen gibi ek testler de istenebilir.

Hormon bozukluğu tanısı için kullanılan yöntemlerle birlikte tedavi şekli de ortaya çıkmaktadır. Böylece daha hızlı sonuçlar alınmaktadır.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05