+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Peyronie Hastalığı Teşhisi ve Tedavisi Nasıl Yapılır?

Peyronie Hastalığı Nedir?

Peyronie hastalığı nasıl tedavi edilir sorunuza cevap vermeden öncelikle Peyronie hastalığı ile alakalı bazı bilgiler vermek çok daha iyi olacaktır. Peyronie hastalığı, penisin sertleşen dokusunun etrafını saran sert kılıf (tunika albuginea) içinde gelişen skar dokuları nedeniyle peniste ağrı ve eğriliğe neden olan durumdur. Peyronie hastalığının kesin nedeni bilinmemektedir. Ancak, araştırmalar kronik olarak tekrarlayan travmaların skar dokusu oluşturması sonucu bu duruma neden olduğunu düşündürmektedir. Ayrıca bunun için genetik bir yakınlığın da varlığı önemli yer tutar.

Peyronie hastalığının bazı belirtileri arasında ereksiyon veya cinsel ilişki sırasında ağrı, ilişkiye girememe ve sertleşme sorunları bulunmaktadır.

Sonradan gelişen penis eğriliğine neden olan Peyronie hastalığı tedavisi için durumun şiddeti, ereksiyon sorunu olup olmadığı ve hastanın genel sağlık durumu incelenmektedir. Ardından uygun tedavi yöntemi belirlenerek rahatsızlığın giderilmesi amaçlanır.

Peyronie hastalığı teşhisi çeşitli yöntemler kullanılarak yapılırken penis eğriliği de modern tedavi uygulamalarıyla da hızlı ve kalıcı şekilde ortadan kaldırılmaktadır.

Peyronie Hastalığı Nasıl Teşhis ve Tedavi Edilir?

Peyronie hastalığı teşhisi tedavi planının oluşturulması için son derece önemlidir ve birçok farklı yöntemle gerçekleştirilebilir. Peyronie hastalığı tanısı için ilk adım fiziki muayenedir. Muayene sırasında skar dokularının yerini ve boyutlarını belirlemek için penis kontrol edilmekte ve penisin boyu ölçülmektedir. İlaç ile oluşturulan ereksiyon sonrasında yapılan penis doppler ultrasonu ile hem plaklar tam olarak belirlenir ve incelenir hem de peniste oluşturduğu eğrilik ve şekil bozuklukları tespit edilir. Diğer yandan hastanın kendisinin çekmiş olduğu ereksiyon halinde penis fotoğrafları da istenebilir.

Peyronie hastalığı tanısı sonrasında hastaya uygun tedavi yöntemleri kullanılarak başarılı sonuçlar alınır.

Penis ultrasonu, penis anormalliklerini test etmek için en sık kullanılan testtir. Ultrason testleri, yumuşak dokuların görüntülerini üretmek için ses dalgalarını kullanır. Ultrason ile skar dokusunun varlığını, kalsifikasyon varlığını, penise kan akışını ve diğer olası anormallikler belirlenebilir. Peyronie hastalığı tedavisi için ilaçlar, şok dalga tedavisi, ozonlu PRP ve kök hücre tedavileri yanı sıra cerrahi yöntemler kullanılmaktadır. Peyronie hastalığı tedavi yöntemleri şu şekildedir;

  • İlaç tedavisi: Peyroni hastalığı tedavisi olarak kullanılan ilaç tedavisi sorunun çok fazla ilerlememiş olduğu hastalarda çok daha etkilidir. Tedavide kullanılan ilaçlar skar dokusunu azaltmak için kullanılmaktadır. Özellikle ağrılı olan akut dönemde ağızdan alınan ilaçlar faydalı olmaktadır. Bazı durumlarda, doğrudan penise enjekte edilen ilaçlar, peyroni hastalığı ile ilişkili eğriliği ve ağrıyı azaltabilmektedir.
  • Şok dalga tedavisi: Peyroni hastalığı tedavisi için tercih edilebilecek bir diğer yöntem de şok dalga tedavisidir. Şok dalga tedavisi skar dokusunu küçültmek için tercih edilmektedir.
  • Ozonlu PRP: Peyroni hastalığı plaklarına uygulanan özellikle ozonlu PRP, plakların yumuşamasını ve küçülmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda ağrıyı da ortadan kaldırdığı için akut dönemde de sıklıkla kullandığımız bir tedavi yöntemidir.
  • Kök hücre tedavisi: Peyroni hastalığı plakları nedeniyle eğrilik oluşmuş hastalarda cerrahiye alternatif olarak uygulanabilecek bir yöntemdir.

Peyroni hastalığı tedavisi için kullanılacak yöntem hastanın penis eğriliği şikayetinin şiddetine, sertleşme sorunu eşlik edip etmediği ve genel sağlık durumuna göre belirlenmektedir.

Peyronie Hastalığında Cerrahi Müdahale İçin Geç Kalmayın!

Peyronie hastalığı için cerrahi tedavi yukarıda bahsettiğimiz penis eğriliği tedavi yöntemleri etkili olmadığında gerekli görülmektedir. Genel olarak hastalığın kronik aşamada olması ve penis eğriliğinin cinsel ilişkiye girmeye engel oluşturduğu durumda cerrahi tedavi yapılır.

Peyroni hastalığı ameliyatı sırasında farklı yöntemler izlenebilir. Bu yöntemler penis eğriliğinin skar karşısındaki dokunun plikasyonu ile düzeltilmesi, skar dokusunun çıkarılması ve yerine greft konulması ve bazı hastalarda ereksiyon fonksiyonunu korumak için penis protezi kullanılmasını içermektedir.

Peyroni hastalığı söz konusu olduğunda kullanılan ameliyat yöntemi hastanın ve hastalığının durumuna bağlı olmaktadır.

Tedavi yönteminin belirlenmesi skar dokusunun yeri, eğriliğin şiddeti, ereksiyon sorunu olup olmadığı ve diğer faktörler dikkate alınarak seçilmektedir.

Peyronie hastalığı tedavisi hakkında daha detaylı bilgi için kliniğimize başvurabilirsiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05