+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Ürolojide Endoskopik Cerrahi

Hangi Durumlarda Endoskopi Tercih Edilir?

İdrar yolunun birçok hastalığı için endoskopik cerrahi gerekmektedir. Bu ürolojik hastalıklar arasında böbrek taşı, üreteropelvik bileşke tıkanıklığı, üretral darlıklar, böbrek toplama sistemi içindeki tümörler ve çeşitli nedenlerden dolayı böbreğin tıkanması gibi sorunlar bulunmaktadır.

Endoskopik cerrahi nedir?

Endoskopik cerrahi üriner striktür, böbrek taşı, üreter, böbrek toplama sistemi içindeki tümörler, üreteropelvik bileşke tıkanıklığı ve böbrek tıkanıklığını ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır.

Endoskopik cerrahi ürolojide sıklıkla kullanılmakta ve çeşitli yöntemlerle her bir hastalık için farklı şekillerde uygulanmaktadır. Endoskopik cerrahinin uygulandığı durumlar nelerdir, ürolojide endoskopik cerrahi ve endoskopik cerrahi avantajları nedir, birlikte inceleyelim…

Ürolojide Sıkça Uygulanan Endoskopik Cerrahiler

Endoskopik cerrahi minimal invaziv işlemler arasında yer almaktadır. Endoskopik cerrahi bir endoskop (küçük bir video kamera) ve böbrek, mesane ve üreterler üzerinde çalışmak için endoskopla bağlanan özel cerrahi aletler kullanmaktadır.

Endoskopik cerrahi ile daha hızlı çözümler!

Endoskop, üretra gibi vücuttaki mevcut alanlardan geçebilecek şekildedir. Bazı yöntemlerde endoskop, deride organda veya tedavi edilecek alanda yapılan küçük bir kesiden geçirilmektedir. Daha sonra hastalığa bağlı olarak işlem gerçekleştirilmektedir. Bu bazen tümörlü bölgenin çıkarılması, hasarlı organın bir bölümünün alınması ya da taşların çıkarılması gibi durumları içerebilir. Ürolojide endoskopik cerrahi söz konusu olduğunda birçok yöntem bulunmaktadır. Ürolojide endoskopik cerrahi şu yöntemlerle uygulanmaktadır;

  • Üreteroskopi: Üreteroskopi böbrek taşları gibi hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılır.
  • Sistoskop: Bu işlem, idrar sorunu olan hastalar için yapılır. Üretra ve mesane içini görüntülemek için bir sistoskop kullanılır. Sistoskop, idrar yolu ve mesane bölgelerini, x-ışınları ile net bir şekilde görüntülemede yardımcı olur.
  • Perkütan endoskopi: Deriden yaklaşık bir santimetre boyutunda küçük bir kesi yaparak böbrek taşlarının çıkarılması için uygulanan cerrahi işlemdir.
  • Mesane kanseri için endoskopik cerrahi: Mesane kanserinin olduğu durumlarda uygulanan endoskopik cerrahide sistoskop kullanılarak tümör görüntülenir ve daha sonra sistoskopa bağlı küçük bir tel ilmiğinin yardımıyla çıkarılır.
  • Üriner taşlar için endoskopik cerrahi: Üriner taşların çıkarılması için perkütan, sistoskopi ve üreteroskopi endoskopik cerrahi teknikleri kullanılarak yapılmaktadır. Uzun ve ince bir üreteroskop özel cerrahi aletler ve teleskopik bir kamera kullanılmakta, idrar yolundan mesaneye bir endoskop yerleştirilmektedir. Daha sonra ise taşlar parçalara ayrılarak vücuttan çıkarılır.

Ürolojide endoskopik cerrahi birçok hastalıkta kullanılmaktadır. Bu hastalıklar arasında üriner striktür, böbrek taşı, üreter sorunları, böbrek toplama sistemi içindeki tümörler, üreteropelvik bileşke tıkanıklığı ve böbrek tıkanıklığı bulunmaktadır.

Endoskopik Cerrahi Avantajları

Endoskopik cerrahi avantajları oldukça fazladır. Özellikle iyileşme sürecinin daha kısa olması hastalar için önemli bir avantaj olarak görülebilir.

Hastanede daha kısa yatış süresi, sert taşların çıkarılması kolaylığı, üreter veya böbrek içindeki herhangi bir yerden taşları temizleme ile hızlı iyileşme süreci endoskopik cerrahi avantajlarındandır.

Endoskopi ameliyatları için uzman hekim uygulamaları

Endoskopik cerrahi ürolojik hastalıkların tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Endoskopik cerrahi genelde güvenlidir ve bu nedenle tercih edilir. Endoskopik cerrahi nedir, endoskopik cerrahi hangi hastalıklarda kullanılır, endoskopik cerrahinin uygulandığı durumlar nelerdir ve ürolojide endoskopik cerrahi ile alakalı detaylı bilgi almak için kliniğimize başvurabilirsiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05